Asterix 40. - De witte Iris - sc - 2023 - Nieuw!

Artikelnummer: 9782017253020
Artikel 621 van 2738
€ 6,95 (inclusief btw)

Asterix 

Deel 40 Asterix en de witte Iris

Softcover

Traditiegetrouw speelt het zich na een reisverhaal opnieuw af in en rond het dorp van de Galliërs. De titel van het op 26 oktober te verschijnen veertigste album luidt alvast De Witte Iris en het verhaal gaat over een nieuwe ideologie waar de Galliërs én de Romeinen mee te maken krijgen.

Over De Witte Iris

Fabcaro over het idee voor het avontuur: "Ik wilde een verhaal maken dat inzoomt op het dorp en naaste omgeving. Ik vind vooral de Asterix-albums leuk waarin iets van buitenaf de harmonie in het dorp verstoort. Dan krijg je de reactie van de dorpelingen met hun legendarische kwade trouw te zien. Het was ook een gelegenheid om en passant een hedendaags maatschappelijk verschijnsel aan te kaarten..."

Over zijn keuze voor de titel De Witte Iris: "De Witte Iris is de naam van een nieuwe school van positief denken. De beweging is begonnen in Rome en breidt zich nu uit naar andere grote steden, van Rome tot Lutetia. Caesar denkt dat deze methode heilzaam kan zijn voor de Romeinse legerkampen rondom het befaamde Gallische dorpje. De geboden van deze school beïnvloeden echter ook dorpelingen die ermee in aanraking komen... De teaserpagina die we afgelopen december vrijgaven, gaf u al een voorproefje van de gevolgen die dat heeft! Ik was op zoek naar een titel in de geest van Goscinny en Uderzo. Het thema wordt vaak gesymboliseerd door een voorwerp of een persoon (de ketel, de ziener, de kloof, het ijzeren schild, het gouden snoeimes...). De iris is hier het symbool van goedheid en bloei. Dat hopen we althans..."

Op de vrijgegeven prent ziet stamhoofd Heroïx niet bepaald opgewekt uit. Wat is er aan de hand in het dorp? "Ja, ik geef toe dat we hem wel eens vrolijker hebben gezien. Het positieve denken heeft ook zijn weerslag op onze Gallische vrienden. En dat maakt niet alleen maar gelukkig. Dat voelt ook ons stamhoofd, die een crisis zal doormaken..."

1e druk

Nieuwstaat

Jaar van Uitgifte: 2023

Uitgeverij: Albert-Rene

48 pagina's

NIEUW

 

ISBN: 9782017253020

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Ben je hip dan lees je een strip

Gratis verzending vanaf:   € 99,99 (NL) / € 125,--(BE)

Onze webwinkel is 24/7 beschikbaar voor bestellingen

STRIPBEURZEN

Wij zijn eveneens gedurende het jaar aanwezig op de diverse bekende stripverzamelbeurzen.  o.a. Deventer, Gouda, Helmond en Breda.

STRIPBEURZEN

BEURS IMPRESSIE

beursimpressie 1
beursimpressie 2

CURIOSA

Tevens leuke curiosa in ons assortiment:

beeldjes, funko's, puzzels, kussens, glazen, mokken en nog veel meer!

kussen

Trefwoorden zoekfunctie

Zoek op: titel, hardcover,softcover, nieuw, tweedehands, ISBNnummer enz.

Vanaf 21 februari 2024, krijgt u bij ons diverse GRATIS gadgets t.g.v. 15 jarig bestaan Uitgeverij DARK DRAGON BOOKS

SIGNEERSESSIES

                                                          SIGNEERSESSIE MET:   

John Heijink      ZATERDAG

14 SEPTEMBER 2024  

 STRIPBTEASER  EINDHOVEN

Wij organiseren regelmatig signeersessies met bekende en minder bekende tekenaars.

Houd onze website dan ook goed in de gaten, of nog beter schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwbrief. Zodoende blijft u altijd op de hoogte!

Winkelimpressie

© 2019 - 2024 StripBteaser | sitemap | rss